Schrijfworkshop: soepel leren schrijven

Schrijven kan iedereen, maar de juiste boodschap overbrengen is een kunst.
Wel een die te leren is.

 

schrijfworkshop amsterdam

Op leuke en interactieve wijze heeft Veerle ons in vier lessen meegenomen in het schrijven van een goed stuk. Op deze manier heeft Veerle duurzame impact op ons – wij blijven de wijze lessen in ons achterhoofd houden bij elk stuk dat wij schrijven!

Cécile van Oppen

Consultant, Copper8

Natuurlijk kan ik teksten voor je schrijven die helder en duidelijk zijn. Maar duurzamer is om jou te leren hoe je zelf die mooie ervaring in een blogpost weet te vangen of jouw kennis als expert weet uit te dragen op papier.

In een workshop, of een serie lessen kan ik met oefeningen en theorie jouw schrijven naar een hoger plan tillen. Weg met jargon en welkom duidelijke taal!

Het traject bestaat bijvoorbeeld uit vier lessen van twee uur waarin je onderwerpen leert definiëren, leuke anekdotes herkennen en denken vanuit de lezer in plaats van jouzelf als zender.

  1. De fases van schrijven, metaforen & beeldspraak en actief & kort schrijven
  2. Hoe vind je je onderwerp, opbouw van een stuk en show don’t tell
  3. Tekststructuur, klassieke retorica en argumentatie
  4. Alinea’s opbouwen, titels maken en een checklist achteraf

De schrijfworkshops kunnen particulier gegeven worden of in een groep en op maat aangepast worden aan jouw wensen. Sowieso bekijk ik teksten die gemaakt worden als huiswerk en zullen de workshops altijd toegepast zijn op jouw of jullie praktijk.

We kunnen uiteraard een prijsafspraak maken, maar reken ongeveer op 50 euro per deelnemer per uur (ex btw).

Ik heb een eigen blog en ben dagelijks met schrijven bezig hoewel dit niet mijn achtergrond is. Ik wilde wat meer kennis van schrijven krijgen van iemand die er echt verstand van heeft en heb daarom bij Veerle aangeklopt. Tot op vandaag heb ik nog steeds profijt van deze cursus. Veerle gaf op een leuke manier ‘les’ met goede voorbeelden en concrete tips waar je echt iets van leert. Ik pas haar tips nog steeds toe op iedere tekst die ik schrijf. Als ik nu mijn teksten lees van voor mijn ’Schrijfcursus van Veerle’ en die vergelijk met mijn teksten ‘post-Veerle-cursus’, zie ik echt verschil ertussen. Heel veel dank Veerle, echt een aanrader voor iedereen die zijn of haar schrijfkwaliteiten wil verbeteren!

Bettina Neseker

Founder, Citymom